DESIGN OG PRODUKTION

Midtjyske Tæpper - Anne Mette Larsen - Bogomslag

I mit arbejde som væver er der tre ting som næsten altid er gennemgående: en ofte anarkistisk indfarvningsproces, en stram lodret/vandret komposition og en fortælling der har rod i konkrete fakta og lovmæssigheder, opstået af nødvendighed, behov og tilfældigheder defineret af andre end mig selv.

I denne serie af Midtjyske Tæpper er det Klostermølles grundplan der har dannet baggrund for konstruktionen.

Igennem et lang liv som væver vil jeg tro at jeg, (plus/minus), er oppe på 1 kilometer vævede meter når jeg lægger det hele sammen: kludetæpper, viskestykker, tørklæder, uldne gardiner (det var i 80erne…) samt de firkantede ting man kan hænge på et søm på væggen.

Det er første gang jeg sætter noget i produktion og det var en kæmpe oplevelse at følge tæppernes vej på Røros Tweed fra store spoler med garn og til færdige tæpper pakket i kasser og klar til at sende afsted til Midtjylland.

Det gik lidt hurtigere end det jeg er vandt til og jeg fik ikke ondt i skulderen… men der er mange processer før et tæppe lander i en sofa.

DESIGN OG PRODUKTION

Midtjyske Tæpper - Anne Mette Larsen - Bogomslag

I mit arbejde som væver er der tre ting som næsten altid er gennemgående: en ofte anarkistisk indfarvningsproces, en stram lodret/vandret komposition og en fortælling der har rod i konkrete fakta og lovmæssigheder, opstået af nødvendighed, behov og tilfældigheder defineret af andre end mig selv.

I denne serie af Midtjyske Tæpper er det Klostermølles grundplan der har dannet baggrund for konstruktionen.

Igennem et lang liv som væver vil jeg tro at jeg, (plus/minus), er oppe på 1 kilometer vævede meter når jeg lægger det hele sammen: kludetæpper, viskestykker, tørklæder, uldne gardiner (det var i 80erne…) samt de firkantede ting man kan hænge på et søm på væggen.

Det er første gang jeg sætter noget i produktion og det var en kæmpe oplevelse at følge tæppernes vej på Røros Tweed fra store spoler med garn og til færdige tæpper pakket i kasser og klar til at sende afsted til Midtjylland.

Det gik lidt hurtigere end det jeg er vandt til og jeg fik ikke ondt i skulderen… men der er mange processer før et tæppe lander i en sofa.